10.

Idővel minden mondat, amit eleget, és elég hévvel hangoztatnak, mozdíthatatlanná válik. Igazsággá. Feltéve persze, hogy túléli a nézeteltéréseket, és hangoztatói ügyesen elhallgattatják ellenfeleiket. Ha sikerrel járnak – ha sikeresen eltávolították összes ellenlábasukat  – akkor ami megmarad, egyértelmű igazságként híresül el.
Ez igazság objektív nézőpontból? Nem. Az ember elérheti valaha is ezt az objektív nézőpontot? A válasz ez esetben is nem. Szó szerint, fizikailag lehetetlen. Túl sok a tényező. Túl sok körülményt és képletet kell számba venni. Megpróbálhatjuk persze... Egyre közelebb és közelebb kerülhetünk a valóság felfedéshez. De sose érhetjük el. Soha...
Rájöttem, hogy amíg a Templomosok léteznek, megkísérlik majd a valóságot a saját akaratuk szerint formálni. Tudják, hogy nincs abszolút igazság – vagy ha van is – szörnyen fejletlenek vagyunk ahhoz, hogy megismerjük. Ezért hát megpróbálják létrehozni a saját magyarázatukat. Ez az úgynevezett "Új Világrend" fő alapelve; a létezés saját ízlésük szerinti átalakítása. Ez nem a kincsekről szól. Nem az emberekről. Ezek pusztán csak eszközök. Ez az egész a tervekről szól. Okos elgondolás. Hiszen hogy harcolhatna bárki is tervek ellen?
Ez a tökéletes fegyver. Nincs valódi alakja, mégis számos, sok esetben erőszakos módon képes megváltoztatni a világot. Egy hitvallást nem ölhetsz meg. Még ha végzel is az összes hívével, el is pusztítod összes iratát – pusztán csak időt nyersz. Valaki egy nap majd újra felfedezi. Újra feltalálja. Hiszem, hogy még mi, az Asszaszinok is csupán csak újra felfedeztünk egy Rendet, mely jóval az Öregember előtt is létezett...
Desmond szintén a Farmon lakott. Egy évvel volt csak fiatalabb nálam. Ha lehet ilyesmiről a Farmon beszélni, legjobb barátomként tekintettem rá. De ő más volt mint én... Egyáltalán nem érdekelte a rengeteg tudás, nem érdekelték az erőnléti edzések. Álmodozni szeretett. És rajzolni.
Csak ritkán mutatta meg a rajzait. Amorf ábráknak tűntek, akárhogy próbálkoztunk, nem vettünk ki belőlük semmit.
Amikor megtudtam az igazságot, a legnehezebb előtte volt titkot tartani. A körülöttünk lévő végtelen világ híre csak olaj lett volna lángoló lelkére...
Hiba lett volna elmondani neki... épp úgy, ahogy hiba volt elmondani Dorahnak...

3 megjegyzés:

  1. Remélem még van folytatása a történetnek! ;) Kíváncsian várom a tizenhármas alany történetét, ha még van belőle;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A fejemben van folytatás, csak most indulna be a múltbéli történetszál, de az, hogy tavaly az AC: Revelations is foglalkozott a Farmmal és Desmond múltjával, kicsit felrúgta az elképzeléseimet. Jó látni, hogy valaki olvassa a blogot, ez motiválhat arra, hogy kitaláljak valamit és újraindítsam a projektet. :)

      Törlés
  2. Ez a te történeted. Egy kicsit eltér. És? Senki nem akar azért kivégezni, mert nem eggyezik a két történet. Csak nyugodtan hagyd, hogy száljon az elképzelésed. Sok sikert a folytatáshoz.

    VálaszTörlés